naon pangangguran

Naon pangangguran? Nyababkeun, épék, sareng solusi

Pangangguran biasana dihartikeun salaku kaayaan nalika jalma, dina umur anu parantos ditangtukeun (biasana di luhur 15 taun), henteu diajar sareng henteu padamelan, padamelan atanapi padamelan nyalira, padamelan. Sareng nalika jalma anu sami sayogi pikeun damel.
Pangangguran mangrupikeun indikator ékonomi anu penting sabab nunjukkeun kahoyong pagawé pikeun kéngingkeun padamelan anu saé. Supados aranjeunna ogé tiasa nyumbang sacara finansial pikeun ékonomi nasional.

Dina tulisan ieu, kuring bakal sakedik nunjukkeun sababaraha kamungkinan panyababna pangangguran, épék na, sareng sababaraha kamungkinan solusi. 

Kumaha ngukur pangangguran? 

Pangangguran biasana diukur ku tingkat pangangguran. Tingkat pangangguran mangrupikeun jumlah total padamelan anu teu padamelan dibagi ku jumlah padamelan hiji nagara.

Naon sumber pangangguran? 

Sumber padamelan tiasa digolongkeun kana tilu rupa tina pangangguran. 

Pangangguran struktural 

Pangangguran struktural museur kana masalah ékonomi fundamental sareng pasar tenaga kerja inefisiensi anu alami. Ieu kalebet bénten-bénten antara pasokan sareng paménta padamel kalayan set keterampilan anu diperyogikeun. Parobihan téknologi atanapi kawijakan pamaréntah anu henteu épéktip tiasa nyababkeun pangangguran struktural. 

Téknologi, software, sareng otomatis  

Parobihan téknologi tiasa ngirangan peran manusa dina prosés industri. Kusabab prosés produksi anu sami ieu otomatis. Otomatisasi nyaéta tanjeunna palaksanaan mesin anu épéktip dina nyimpen tanaga gawé manusa. Mesin ieu diintegrasikeun kana prosés produksi anu langkung épéktip anu kedah kirang diawasi ku manusa

Kawijakan pamaréntah  

Pamaréntah kedah milarian tindakan pikeun ngirangan pangangguran. Tapi Sababaraha kalakuan na boga pangaruh anu sabalikna tina ieu. 

Pangangguran gesekan 

Pangangguran aya dina ékonomi naon waé kusabab jalma-jalma ngalih tina hiji padamelan kana padamelan sanés. 

Pangangguran siklik 

Ieu ngakibatkeun kaayaan dimana paménta pikeun barang sareng jasa dina ékonomi moal tiasa ngadukung padamelan pinuh. Éta kajantenan dina waktos kamekaran ékonomi lesu atanapi nalika turunna. Conto tiasa janten resesi ékonomi.  

Resesi ékonomi 

Resesi nyababkeun pangangguran anu langkung luhur, ngirangan gajih, sareng kaleungitan kasempetan. Pendidikan, modal swasta, sareng pertumbuhan ékonomi sadayana sigana sangsara. Resesi ékonomi tiasa nyababkeun "parut", nyaéta, seueur jalma gaduh artos sakedik, atanapi bahkan dina hutang, parantos lami.  

Naon pangaruh pangangguran? 

Pangangguran anu luhur ningkatkeun kateusaruaan ékonomi, ngarusak pertumbuhan ékonomi. Pangangguran tiasa ngarusak produktivitas sabab: 

  • limbah sumberdaya. Nyiptakeun tekanan rédistribusi sareng ngahasilkeun distorsi;  
  • ngadorong jalma kana kamiskinan;  
  • ngawatesan likuiditas, seueur jalma teu gaduh padamelan, janten langkung artos kirang; 
  • ngawatesan mobilitas tanaga gawé;  
  • ngikis harga diri ngabina dislokasi sosial, teu stabilitas, sareng konflik. 

Solusi pikeun pangangguran 

Masyarakat nyobian seueur ukuran pikeun ngagampangkeun seueur jalma kana padamelan. Sareng pikeun waktos anu lami, budaya anu béda ngalaman caket padamelan pinuh. Dina taun 1950an sareng 1960an, Inggris rata-rata 1.6 persén pangangguran. Di Australia, Kertas Bodas 1945 ngeunaan Pakasaban Penuh di Australia netepkeun kabijakan pamaréntahan padamelan pinuh anu dugi ka taun 1970an.

Ieu daptar sababaraha solusi anu pamaréntah suksés dilarapkeun pikeun ngirangan pangangguran langsung. Daptar ieu henteu kalebet kawijakan ékonomi sistemik anu henteu langsung patali sareng motong padamelan. Salaku conto, kabijakan anu suksés ngalawan korupsi di nagara pasti bakal ningkatkeun ékonomi na ku sabab éta ngirangan pangangguranna.

Ngawatesan inovasi, sababaraha parobihan téknologi dikaluarkeun kusabab sieun ku pangaruhna kana jumlah padamelan anu sayogi. 

Pangajaran, kasadiaan pendidikan kualitas terjangkau mangrupikeun jalan kaluarna. Jalma-jalma bakal milari latihan salajengna ngarah langkung kamungkinan kéngingkeun padamelan. 

Jam kerja anu langkung pondok mantuan pikeun nambahan pagawéan anu sayogi. Aranjeunna dirojong ku padamel anu daék ngirangan jam sareng nampi langkung waktos.

Karya umum proyék-proyék parantos ditingali salaku cara pikeun pamaréntah ningkatkeun padamelan.

Kawijakan fiskal parantos mangpaatkeun pikeun pamaréntah pikeun ningkatkeun padamelan, conto tiasa ngirangan pajak pikeun pangusaha anu nyiptakeun padamelan.  

Anu nganggur ogé tiasa milarian padamelan online ngalangkungan sababaraha aplikasi sareng situs web


Gambar sampul di luhur mangrupikeun poto ku Steve Knutson on Unsplash. Éta dicandak di Seattle, Amérika Serikat.

11417 Tampilan