Kota pangalusna di kalkun pikeun hirup

Kota pangalusna di kalkun pikeun hirup

Kota-kota Turki dimana anjeun tiasa ningali kahirupan Turki paling jelas.

Seueur kota Turki, bahkan kota-kota anu ayeuna dianggap salaku pusat ékonomi sareng industri modéren, gaduh akar kuno sareng kabupaten kota lami dipenuhan ku arsitéktur anu indah ti abad-abad awal, naha Ottoman, Bizantium atanapi Klasik.

Pastikeun kalebet sababaraha waktos kota dina perjalanan anjeun naha anjeun hoyong ningali arsitektur megah karajaan jaman baheula, conto sababaraha asakan anu pangsaéna di nagara éta, atanapi ngan saukur musna dina ramé bazaar.

Kalayan daptar kota-kota teratas di Turki, anjeun tiasa ngarencanakeun dimana mendakan suasana kota ageung.

1. Istanbul

Istanbul nyéépkeun warisan sajarah anu ageung sareng hum modéren mega-kotana modéren kalayan katahan yén sababaraha kota sanés tiasa cocog. Ieu kota panggedéna Turki. Proyék gedong Kaisar anu paling kasohor di kota ti Bizantium sareng Kakaisaran Usmaniyah tiasa dipendakan di dieu.

2. Antalya

Antalya

Upami anjeun hoyong ngagabungkeun panonpoé sareng keusik sareng kasenangan kota, Antalya mangrupikeun tujuan anu pangsaéna pikeun didatangan di Turki. Duanana pantai Konyaalti sareng Lara nawiskeun kahirupan pantai anu santai, nanging budaya sareng réstoran anu dinamis sareng beragam di kota masih gampang diakses.

3. Bursa

Bursa

Bursa, ibukota kahiji Kakaisaran Usmaniyah, ayeuna janten metropolis anu canggih, canggih kalayan penduduk dua juta jalma.

Seueur pangunjung bakal hoyong nyéépkeun waktosna di daérah pusat kota. Tengara anu paling kasohor ti jaman kaisar Bursa nyaéta Masjid Agung anu berdomina 20, interior interior anu ubin kalayan mesjid boh Masjidil Yail sareng Makam sareng mausoleum anu dicét warna-warni ti Sultan Ottoman munggaran di jero Komplek Muradiye.

4. Sanliurfa

Turki, Anatolia, Sanliurfa, Kolam Ibrahim sareng Masjid Rizvaniye di tukang

Sanliurfa, sateuacanna kota Bizantium Edessa sareng ngaku tempat kalahiran Nabi Ibrahim, parantos dijantenkeun salah sahiji halteu anu paling pikaresepeun di Turki.

Salaku situs kuno Göbeklitepe parantos langkung seueur diaksés ku wisatawan dina sababaraha taun ka pengker, pendatang anyar datang. Dina 2019, UNESCO nunjuk monolith Neolitikum ieu, anu perenahna di pinggiran kota, salaku Situs Warisan Dunya.

5. Izmir

kota-kota anu pangsaéna pikeun cicing di kalkun

Kalayan pendudukna 2.9 juta, ibukota propinsi ieu sareng metropolis panggedéna katilu di Turki janten markas kota ageung pikeun perjalanan siang ka situs-situs anu caket di Efesus sareng Pergamum.

Izmir, anu manjang sapanjang Laut Aegean, ayeuna dianggap salaku salah sahiji metropolisis Turki anu paling hirup. Nonoman, énergi komérsial sareng fasad trendi nyumputkeun jaman baheula anu panjang sareng terkenal.

6. Fethiye

Palabuhan Fethiye

Kota anu saderhana ieu 100,000 jalma mangrupikeun salah sahiji tujuan wisata anu pang populerna di Turki di sapanjang basisir Mediterania, berkat setting hareupna anu ngajentul.

Fethiye mangrupakeun hotspot kapal pesiar anu populér. Tina perjalanan kapal-kapal kelompok sadidinten dugi ka ngiringan kapal pesiar swasta sababaraha dinten, aya sababaraha kagiatan pelayaran anu sayogi.

7. Ankara

Istana Ankara

Kalayan pendudukna aya lima juta jalma, ibukota Turki sareng kota panggedéna kadua smack di tengah nagara. Ankara mangrupikeun hub perusahaan sareng industri anu ageung, tapi aya dua alesan anu kuat pikeun kalebetkeun kana rancana perjalanan Turki anjeun.

3 Tampilan