Bank di Uzbékistan

Bank Pangsaéna di Iran

Bank di Iran, sapertos dunya sanés, mangrupikeun bisnis dasar. Ayeuna aya langkung ti 42,000 ATM di sakuliling nagara sareng aya ogé ATM énggal-énggal diluncurkeun unggal dinten di sagala rupa penjuru negeri. Mesin ieu ngan ukur dianggo ku sistem nasional (Iran) tina kartu internal anu katelah Shetab. Shetab ngan saukur jinis kartu, sapertos Mastercard, Amex, Union Pay, tapi kartu sapertos kitu tetep teu aya gunana salami anjeun cicing di dinya.

Otoritas perbankan pusat nyaéta Bank Pusat Républik Islam Iran. Bank sentral Iran didirikeun taun 1960 sareng mangrupikeun perusahaan pamaréntah. Éta ngaluarkeun sareng ngawaskeun uang kertas sareng ngawasan bank di Iran. Bank Pusat Iran ngalaksanakeun langkung seueur tujuan anu kalebet anu sapertos ieu:

  • Tetep nilai mata uang nasional
  • Ngawétkeun kasaimbangan pembayaran di nagara
  • Mempermudah transaksi bisnis
  • Ningkatkeun poténsi pangwangunan nagara

Aya duanana bank milik pamaréntah sareng Non-Pamaréntah di Iran. Urang bakal ngabahas sababaraha bank top tina kadua jinisna sareng cobi milarian anu mana anu langkung pas pikeun anjeun.

Bank milik Pamaréntah Top:

Bank Melli

Bank Melli, dumasarkeun di Teheran, dipercaya janten bank ritel nasional sareng komérsial kahijina salaku perusahaan panghasilan pangageungna di Iran. Didirikeun taun 1927, éta mangrupikeun bank pangageungna di dunya kalayan 3,328 cabang sareng sakitar 40,000 pagawé sacara global, di daérah Islam sareng Wétan Tengah. Aset bersih anu dilaporkeun ku bank nyaéta 76,6 milyar dolar dina akhir 2016, sareng pendapatan 105 milyar dolar.

Bank Maskan

Bank Maskan mangrupikeun salah sahiji bank milik pamaréntah Iran anu ngadukung pamekaran pamaréntah sareng swasta sareng perumahan di Iran. Bank sareng cabangna di Teheran sareng Mashhad didirikan taun 1938, kalayan kantor pusatna di Teheran. Aya 12,259 pagawé (2019). Dina 2015, bank ngalaporkeun US $ 460 milyar dina total aset sareng 5,02 milyar dina kauntungan net.

Bank Pangwangunan Ékspor Iran

Dina 1991, Bank Pengembangan Ékspor Iran janten salah sahiji bank politik Iran. Bank anu aya di Teheran milik pamaréntah Iran. Éta nawiskeun pangekspor sareng impor Iran jasa perbankan tradisional tradisional sareng sanés. Bank ieu dioperasikeun di Iran sareng nagara-nagara sanés dina Maret 2016 jaringan 40 cabang. Asetna sami-sami 6.2 milyar dolar AS (2020) kalayan total pendapatan 81.2 juta dolar AS (2020).

Bank Non-Pamaréntah Top:

EN Bank

Di 2001 EN Bank didirikeun sareng mangrupikeun bank swasta munggaran di Iran, ogé katelah Ebraesad Novin Bank. Bank nyayogikeun solusi ritel, perusahaan, internasional sareng bisnis ka nasabah, UKM, perusahaan sareng badan publik.

EN Bank nawarkeun nasabah na tabungan, kartu sareng kotak titipan aman ogé rekening sareng pinjaman ayeuna; padagang, manajemén kas sareng jasa kauangan; Internét, telepon, mobile sareng SMS perbankan; devisa, rekening mata uang, keuangan komérsial, mindahkeun artos, sareng jasa dina kawat.

Bank Mellat

Mellat Bank didirikeun taun 1980. Bank nawiskeun jasa perbankan perdagangan di Iran, kalebet mindahkeun artos antara rekening, dagang forex, uang kertas anu tiasa dirundingkeun, fasilitas pembiayaan devisa pikeun sirkulasi mata uang sareng pinjaman pembiayaan ECO jangka menengah sareng pinjaman finansial ECO jangka pondok.

Mellat Bank ogé nawiskeun kauangan, pembiayaan ulang, Murabaha, devisa, surat garansi, kiridit dokumenter, jasa pamayaran khusus, kotak centang, kotak setoran anu nguntungkeun, Muzzara, kontrak kahareup, kartu aksés sareng jasa perbankan inti. Éta ngajaga jaringan di Iran 1774 cabang sareng di Koréa Kidul sareng Turki lima cabang. Total aset bank anu 62 milyar dolar AS (2011) sareng penghasilan jumlahna 6.761 milyar USD dina taun 2013. (2016).

Kumaha cara muka rekening bank di Iran?

Ngagaduhan rekening bank mangrupikeun kabutuhan sadayana ayeuna-ayeuna, sabab dunya beuki dipangaruhan ku téknologi. Muka rekening bank di Iran langkung saderhana ayeuna-ayeuna pikeun Warga Irlandia, aranjeunna kedah ngalangkungan sababaraha dokumen dasar anu penting pikeun muka rekening. Sanaos di tempat anu sami warga asing tiasa nyanghareupan sakedik masalah nalika muka rekening bank di Iran. Aya sababaraha aturan sareng prosedur anu anjeun kedah laksanakeun sateuacan muka rekening bank.

  • Pikeun Nasional Iran, saha waé di luhur 18 taun tiasa muka rekening bank dina namina. Nu ngalamar kedah nyayogikeun sertipikat KTP resmi na nalika muka rekening bank. Sertifikat KTP resmi ieu kalebet kalahiran anjeun atanapi KTP nasional, paspor, sareng sajabana.
  • Pikeun Warga Asing, upami éta warga permanén atanapi ngagaduhan ijin atanapi dokumén pangungsian naon waé anu kabuka pikeun muka rekening bank di Iran. Aranjeunna kedah ngagaduhan barang-barang ieu nalika badé ka bank pikeun muka rekening bank.
    • A paspor valid
    • Ijin Residen
    • Surat pangenalan anu dipasihkeun ku salah sahiji nasabah anu tiasa diandelkeun ku Bank atanapi salah sahiji nagara bagian sareng / atanapi duta luar anu ngesahkeun sareng akreditasi anu ngalamar ngan ukur diterapkeun pikeun aplikasi pikeun rekening ayeuna.

Ieu sababaraha hal dasar anu anjeun kedah nimbangkeun nalika muka rekening bank di Iran. Miharep anjeun resep éta!

5 Tampilan